Pisalne mize – Mizarstvo Petek

PISALNE MIZE

Pisalne mize so ključni del vsakega kvalitetno opremljenega poslovnega prostora in zaposlenim omogoča najboljše pogoje za delo. Marsikdo najprej pomisli na leseno ploščo s štirimi podpornimi nogami, a so veliko več kot le to. Uporabljajo se predvsem v pisarnah, so pa tudi sestavni del laboratorijev, zdravstvenih domov, šol in mnogo drugih javnih prostorov.

Da pa po končanem delovnem dnevu, v kateremkoli izmed navedenih prostor, telo ni preveč utrujeno, je pomembno, da je miza narejena po ustreznih standardih in uporabniku omogoča primerno držo. Če je ta slaba, so posledice vidne v obliki težav s hrbtenico in križem.

V našem podjetju zato pri izdelavi združujemo privlačen dizajn in ustrezne karakteristike pisalnih miz, ki so potrebne za dobro počutje in ustrezno držo na delovnem mestu. Vsaka pisalna miza je narejena po merah in željah naročnika in je prilagojena prostoru, v katerem se nahaja.

Pri pomanjkanju prostora v pisarni pa so za občasno uporabo najprimernejša vrsta zložljive mize z zložljivimi »T« nogami in okovjem miznih plošč na preklop. Prednost zložljivih miz je, da zavzamejo zelo malo prostora in so primerne predvsem za prostore, v katerih je pomemben vsak dodaten meter.Po potrebi so mize nastavljive tudi po višini, dvignejo pa se lahko mehansko ali električno.

 

Pisalne mize so sestavni del večine notranjih prostorov. Pisalne mize so lahko različnih materialov, oblik in barv in so namenjene različnim uporabnikom.

PISALNE MIZE GAZELA – TOP PROGRAM

Pisarniški program Gazela vključuje pestro izbiro pisarniškega pohištva od omar, predalnikov, miz in drugih pisarniških potrebščin. Gazela temelji na ponudbi, ki je cenovno dostopna vsem uporabnikom in omogoča fleksibilno in kakovostno delo.

Pisarniško okovje pisarniških miz je sestavljeno iz nog in veznikom daje domačen in prijeten videz. Osnovna barva okovja je srebrna ral 9006 G, po možnosti pa tudi v katerem koli drugem odtenku. Osnovne »T« noge in veznik omogočajo skritje kablov v notranjost ohišja, s čimer naredijo prostor še bolj urejen in prijeten za delo.

Za postavitev na neravnih tleh so vgrajene tudi fleksibilne oziroma prilagodljive nogice, ki imajo možnost regulacije po višini. Sistem omogoča tudi širše delovne površine, in sicer vse do 1200 mm, pri čemer dvojno podnožje poskrbi za trdno delovno površino. Te so koristne predvsem zaradi boljše izrabe prostora in omogočajo ugodnejše pogoje za delo. Prednost izkoristka prostora je tako tudi delitev mize s sodelavcem.

Pisalne mize lahko po želji naročnika vsebujejo tudi tako imenovane rozete, skozi katere potujejo kabli v podnožje miz. Rozete, v velikostih Ø (fi) 60 in Ø79, tako poskrbijo za urejeno delovno površino – kabli ne zavzemajo potrebnega prostora na sami mizi, ampak so združeni v rozeti. Na voljo so v različnih barvnih odtenkih, s katerimi se da popestriti pisarniški prostor, in sicer glede na dekor miz.

Več informacij najdete v PDF dokumentu gazela.

Atraktivne pisalne mize “ris”

Tako imenovani pisarniški program ris s perferirano pločevino pisalnih miz z izgledom kvadratov delujejo lahkotno ter hkrati odprto na prostor. Notranjost miz omogoča skritje vseh električnih kablov v povezovalni kanal in nog pisarniškega okovja. Program vključuje perferirano pločevino za zakritje nog, ko sedimo za mizo, prav tako pa vsebuje vzorce s kvadrati. Pisalne mize, največkrat v standardnem sivem dekorju, naredijo pisarno moderno, priljubljene so v operativnem programu. Okovje ima vgrajene tipske nastavljive regulacijske nogice za popolno nastavitev višine. Sistem pa se mnogokrat uporabi za tako imenovane »L« mize, kjer se lahko namesto podpornih nog uporabi predalnik. Mize tako z vsem potrebnim pohištvom v skladu okovja naredijo delo prijaznejše in bolj enostavno ter tako ne izgubljamo dragocenega časa. Od same opremljenosti pisarne oziroma od atraktivnosti miz je odvisna tudi kvaliteta dela oziroma gledano globalno celo uspešnost samega podjetja. Zaposleni v dobro opremljenih pisarnah in na primerno urejenih mizah tako lažje dosegajo zastavljene cilje, saj je lahko njihovo delovne mesto urejeno primerno delu, ki ga opravljajo. Atraktivno urejena miza daje zaposlenim možnost, da se razvijajo in oblikujejo na delovnem mestu. Takšne delovne površine zagotavljajo zaposlenim tudi ustrezno ergonomijo telesa, ki dolgoročno vpliva na zadovoljstvo in zdravje posameznika.